Foto's plaatsen & uitlijnen

Aan de rand van uw paginaontwerp ziet u twee lijnen: een blauwe en een rode. De blauwe lijn markeert de uiterste rand van de pagina. De rode lijn markeert onze snijlijn. Alles tussen de rode en blauwe lijn valt weg tijdens het snijden van de pagina's. Houd hier rekening mee tijdens het ontwerpen!

Foto's plaatsen met marge

Wilt u een ruimte tussen uw foto's en de rand van uw pagina? Zorg dan dat u ongeveer een halve centimeter binnen de rode lijnen blijft.

Foto met marge

Foto's plaatsen met afloop van de pagina

Wilt u dat uw foto van de pagina afloopt, bijvoorbeeld een achtergrond? Maak uw opmaak dan tot en met de blauwe lijn.

Foto met afloop

Uitlijnen

foto's uitlijnen

Uitlijnen houdt in dat de foto's precies op een lijn staan, boven of naast elkaar. Zo komt het geheel er strak uit te zien. U kunt op verschillende manieren uitlijnen.

 • Met de inspector

  Dit is de meest precieze methode. Klik op de liniaal rechtboven. U kunt hier de x- en y-coördinaten invullen voor de horizontale en verticale afstand vanaf de linkerbovenhoek.
 • Met hulplijnen

  Hulplijnen kunnen ook helpen bij de uitlijning. Maak eerst linialen zichtbaar viaBeeld > Toon linialen. Klik op de liniaal en sleep een hulplijn naar de goede plek in het album. Kies voor Plak Positie in het menu Beeld > Hulplijnen om de foto's magnetisch te maken. Bij het verslepen van de kaders blijven de foto's zo eenvoudig aan de hulplijn plakken. 
 • Met een raster

  Maak een raster zichtbaar via Beeld > Raster > Toon. Kies voor Plak positie om de foto's magnetisch te maken. Bij het verslepen van de kaders blijven de foto's zo eenvoudig aan de hulplijn plakken.
 • Centreren

  Selecteer uw foto en klik via de rechtermuisknop op Uitlijnen > Uitlijnen naar verticale of horizontale midden van de pagina