Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen Al meer dan 40 jaar een begrip onder fotografen
Winnaar beste kwaliteit fotoboek 2020
Winnaar beste kwaliteit fotoboek 2020 Winnaar beste kwaliteit fotoboek 2020
0
Winkelwagen
zoeken
menu sluiten
Besteloverzicht
Terug naar FAQ overzicht

How to: Kan ik mijn eigen bibliotheekitems aan mijn fotoboek toevoegen?

Bij de Book Designer wordt standaard een uitgebreid assortiment aan maskers, kaders en plakboekelementen meegeleverd. Ook komen er regelmatig updates met nieuwe bibliotheekelementen beschikbaar. Ben je echt creatief? Probeer dan eens zelf een masker te maken met Photoshop.

Maskers, kaders & clipart gebruiken

Onderin het werkvenster heb je verschillende tabbladen. Hier kun je elementen kiezen die je album voorzien van een thema of stijl. Een masker zorgt ervoor dat je foto in een vorm wordt gegoten. De witte delen van het masker worden doorzichtig en grijze delen half transparant. Maskers en kaders sleep je vanuit de bibliotheek over een fotokader. Plakboek objecten kun je rechtstreeks op de pagina slepen.

Eigen bibliotheekelementen toevoegen

Om een eigen masker of kader te maken heb je een fotobewerkingsprogramma nodig. Maak in bijvoorbeeld Photoshop een vorm op 300 dpi. Het zichtbare deel van de foto maak je zwart, half doorschijnende delen grijs en witte delen van het masker worden helemaal transparant. Je kunt ook spelen met een verloop om een vervagend effect te creëren. Importeer de maskers via het tandwieltje in het Maskermenu en kies voor Toevoegen.

Wil je meer informatie over dit onderwerp? Lees dan how-to: Bibliotheekelementen toevoegen in een Premium fotoboek.