Biedt Profotonet een colormanagement aan?

Profotonet werkt met eigen ICC-profielen. Wanneer u fotobestanden aanlevert in sRGB, AdobeRGB en ProphotoRGB zetten wij deze automatisch om. U hoeft zelf dus in principe niets te doen.

Let op! Het insturen van bestanden in CMYK (drukwerkkleuren) kan tot onverwachte resultaten leiden. Wij raden dit dan ook ten sterkste af.

Voor professionele fotografen

Bent u een professional en wilt u testen hoe onze printers met uw kleuren omgaan? Lees dan hieronder verder.

Profotonet werkt met eigen ICC-profielen. Wanneer u bestanden aanlevert in sRGB, AdobeRGB en ProphotoRGB zetten wij deze automatisch om naar ons meest recente profiel. U hoeft zelf dus in principe niets te doen. Bent u een professional en wilt u testen hoe onze printers met uw kleuren omgaan? Ga dan als volgt te werk.

De kleurweergave van uw fotoafdrukken nabootsen

• Zorg voor een goed gekalibreerd scherm. Zonder gekalibreerd scherm, heeft u al geen betrouwbare kleurweergave. Testen met een kleurprofiel heeft dan weinig zin.
  • Installeer onderstaande profielen op uw computer.
  • Open de foto waarvan u de kleuren wilt testen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma.
  • Ga naar Weergave > Instellen proef > Aangepast... en kies daar het juiste profiel bij Te simuleren apparaat
  • Klik op OK en u kunt door te klikken op Weergave > Kleur proefdrukken (CTRL+Y) de proef aan- en uitzetten.

Let op: Gebruik nooit Profiel toewijzen (Assign Profile). Deze functie is alleen bedoeld voor bestanden waarvan u weet in welke kleurruimte ze gemaakt zijn, maar waar geen profiel aan hangt.

Profiel Papiersoort Download
Profotonet Fuji DPII Glossy Lustre 82019 Lustre en Glossy
Profotonet Fuji DPII Pearl 82019 Pearl
Profotonet Fuji DPII Maxima 82019 Maxima
Profotonet Inkjet Lustre 82019 Inkjet Lustre
Profotonet Fuji DPII Velvet 82019 Velvet
Profotonet FineArt 82019 FineArt
Profotonet Canvas 82019 Canvas
Profotonet Piezography K7 82019 Fine Art FibaPrint

Ook leuk is om de testen hoe andere fotolabs omgaan met colormanagement. Dit bestand zit zo in elkaar, als het vinkje groen afgedrukt wordt, doen ze het goed. Is hij rood, dan ondersteunen ze dat kleurprofiel niet en krijg je gekke kleuren.