Biedt Profotonet een colormanagement aan?

Profotonet werkt met eigen ICC-profielen. Wanneer u fotobestanden aanlevert in sRGB, AdobeRGB en ProfotoRGB zetten wij deze automatisch om. U hoeft zelf dus in principe niets te doen.

Let op! Het insturen van bestanden in CMYK (drukwerkkleuren) kan tot onverwachte resultaten leiden. Wij raden dit dan ook ten sterkste af.

Voor professionele fotografen

Bent u een professional en wilt u testen hoe onze printers met uw kleuren omgaan? Lees dan hieronder verder.

Profotonet werkt met eigen ICC-profielen. Wanneer u bestanden aanlevert in sRGB, AdobeRGB en ProfotoRGB zetten wij deze automatisch om naar ons meest recente profiel. U hoeft zelf dus in principe niets te doen. Bent u een professional en wilt u testen hoe onze printers met uw kleuren omgaan? Ga dan als volgt te werk.

De kleurweergave van uw fotoafdrukken nabootsen

• Zorg voor een goed gekalibreerd scherm. Zonder gekalibreerd scherm, heeft u al geen betrouwbare kleurweergave. Testen met een kleurprofiel heeft dan weinig zin.
  • Installeer onderstaande profielen op uw computer.
  • Open de foto waarvan u de kleuren wilt testen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma.
  • Ga naar Weergave > Instellen proef > Aangepast... en kies daar het juiste profiel bij Te simuleren apparaat
  • Klik op OK en u kunt door te klikken op Weergave > Kleur proefdrukken (CTRL+Y) de proef aan- en uitzetten.

Let op: Gebruik nooit Profiel toewijzen (Assign Profile). Deze functie is alleen bedoeld voor bestanden waarvan u weet in welke kleurruimte ze gemaakt zijn, maar waar geen profiel aan hangt.

Profiel Papiersoort Afmetingen Download
Profotonet Fuji DPII Lustre Glossy Lustre en Glossy alle beschikbare formaten
Profotonet Fuji DPII Pearl Pearl alle beschikbare formaten
Profotonet Fuji DPII Velvet Velvet alle beschikbare formaten
Profotonet Canvas Canvas alle beschikbare formaten
Profotonet FineArt FineArt (kleur & zwart-wit) alle beschikbare formaten
Profotonet Lustre Inktjet Lustre (kleur & zwart-wit) alle beschikbare formaten

Ook leuk is om de testen hoe andere fotolabs omgaan met colormanagement. Dit bestand zit zo in elkaar, als het vinkje groen afgedrukt wordt, doen ze het goed. Is hij rood, dan ondersteunen ze dat kleurprofiel niet en krijg je gekke kleuren.