De Profotonet API

Koppel uw platform aan ons platform doormiddel van een eenvoudig te implementeren API.

Wat is een API?

Een API (Application Programming Interface) is simpel gezegd een set urls (zoals https://api.profotonet.nl/v1/products) die u direct vanuit een applicatie kunt aanspreken. U kunt daarmee bijvoorbeeld zonder zelf iets te hoeven doen de bestellingen die bij u geplaatst zijn naar ons platform doorsturen waarna wij deze bestellingen kunnen verwerken.

Wat kan ik met jullie API?

Onze API is gebouwd voor het geautomatiseerd insturen van bestellingen. Een voorbeeld van klanten die van de API gebruik maken zijn schoolfotografen die zelf een bestelplatform hebben en een directe koppeling met een vaklab willen hebben.

Zodra u van ons toegang heeft gekregen tot de API kunt u een lijst van de producten opvragen. Deze producten kunt u gebruiken om een bestelling mee te plaatsen. Zodra de bestelling geplaatst is, dan kunt u de status van de bestelling opvragen. U kunt ook een eigen url definiëren waarmee wij uw platform notificeren als de status van de bestelling wijzigt.

Hoe implementeer ik de API?

Implementatie van de API wordt meestal gedaan door een software / web ontwikkelaar. Bent u zelf een ontwikkelaar en bekend met REST API's, dan zal de implementatie waarschijnlijk geen probleem zijn! Als u zelf geen ontwikkelaar bent, dan kunt u de documentatie naar uw ontwikkelaar opsturen. Zij kunnen u hier vast en zeker mee verder helpen!

De documentatie voor de API kunt u vinden op: https://documentation.profotonet.nl/api/v1/

Bent u niet bekent met API's en heeft u wel grote hoeveelheden orders te verwerken? Wellicht is Profotosales dan iets voor u!

Geïnterreseerd?

Bent u geïnteresseerd in een koppeling met ons platform? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen en vragen naar de mogelijkheden!

U kunt ons telefonisch bereiken op 010-2640410 of per mail via info@profotonet.nl