World Photo Day

19 augustus is het World Photo Day, een dag die in het teken staat van het verbeteren van de wereld door middel van fotografie. Ga jij hieraan meedoen?

“I believe that photography has the power to tell stories, inspire generations and create positive impact in the world”
Korske Ara (Founder, World Photo Day)

Het begon in 2009, toen de toen 21-jarige Korske Ara op zoek was naar een fotografie-gerelateerd evenement waar hij bij betrokken kon raken. Hij zocht naar World Photo Day, ontdekte dat dit nog niet bestond en besloot er zelf een ding van te maken. In 2010 vond de eerste World Photo Day plaats, wat sindsdien elk jaar op 19 augustus gevierd wordt. Wat begon met een inzending van 500 foto's en een bereik van 20.000 mensen, groeide uit tot een inzending van 3.000 foto's en een bereik van maar liefst 500 miljoen mensen in 2016. 

Het idee achter World Photo Day is dat mensen door middel van foto's met elkaar verbonden worden en de kans krijgen hun verhaal te delen, waar ook naar geluisterd wordt. 
We willen je dan ook aanmoedigen een foto in te zenden en daarmee een stukje van jouw wereld met de rest van de wereld te delen; door niet enkel foto's te maken, maar deze ook te laten zien. Je kunt gratis een foto inzenden die dan met het World Photo Day-netwerk gedeeld wordt. Hierbij maak je ook kans op prijzen. Meer informatie en de mogelijkheid om een foto in te zenden kun je vinden op de website.