Mooie update van de Profotonet Album Designer software

Voor het maken van een fotoalbum bieden wij gratis software aan. Regelmatig zijn er updates; dat kunnen nieuwe templates zijn, aanpassingen van functionaliteiten en / of productopties. Niet altijd vermelden wij dit op onze site, maar omdat de update naar versie 2019r1 een paar mooie nieuwe features heeft, brengen we je daar graag van op de hoogte! Ontdek gauw hoe je met deze update nog makkelijker en beter een fotoalbum kunt maken!

In de nieuwe versie kan je nu bijvoorbeeld sorteren naar opname datum / tijd van de originele foto, en zijn er wat super handige opmaakhulpjes bijgekomen. Hieronder drie mooie nieuwe features uitgelicht.

Nieuwe import bron

In onze Profotonet Album Designer software, bestaat de mogelijkheid om uit verschillende bronnen foto’s toe te voegen. Naast afbeeldingen vanaf de computer (of externe harde schijf), bestond de mogelijkheid om vanuit Flickr, Instagram en Facebook te importeren. Nu is daar ook Google Photos (voorheen Picasa) aan toegevoegd. Dit zal vooral handig zijn voor diegenen die bijvoorbeeld foto’s van hun telefoon automatisch een back-up geven in de cloud van Google Photos. Direct uit de storage van Google Photos importeren scheelt je dan een stap; je hoeft de foto’s niet meer eerst op je computer op te slaan om ze te benaderen.

Minder tijd verspillen aan foto’s verplaatsen, meer tijd om te ontwerpen!

Hulplijnen opties uitgebreid

De hulplijnen zijn slimmer geworden. Natuurlijk kon je altijd al gebruik maken van de “uitlijnen / verdelen” optie (onder de rechtermuisknop) of uitlijnen met behulp van het raster, maar met de nieuwe Smart Guides is uitlijnen nog makkelijker geworden. Wanneer deze functie actief is, dan tonen dynamische lijnen waar een kader boven, onder of midden gelijk is aan andere kaders op de pagina. Je kan desgewenst met de instellingen aangeven of alleen het midden óf alleen boven en onder belangrijk voor je is. In elk geval kan je nu dus in één sleepactie de juiste positie bepalen.

Hoppa; weer meer tijd voor jouw design gewonnen!

Slimme snijlijn

Last but not least: de Smart Trimline ofwel, Slimme snijlijn. Met deze functie zijn wij heel blij; kaders zijn vanaf nu niet meer half in een snijgebied te plaatsen, ze springen vanzelf naar de veilige zone. Een foto die net iets binnen de snijrand is geplaatst, springt verder naar binnen tot de minimale veilige marge van 5mm binnen de snijrand is bereikt. Kaders bedoeld met een rand er omheen lopen zo bijvoorbeeld minder risico op optisch storende ongelijke randen. Net buiten de snijrand gesleept, zal de foto doorspringen naar maximaal uitvullen van de snijmarge (3mm Standaard, 5mm Premium).  Aflopende foto’s hebben zo bijvoorbeeld geen kans meer op een nog zichtbaar randje door onvolledig uitvullen van de snijmarge. Bij tekstkaders werkt het iets anders; net binnen of net buiten de snijrand geplaatst springt een tekstkader altijd automatisch op 5mm binnen de snijmarge. Er wordt daarbij uitgegaan van het feit dat tekst altijd geheel op de pagina gewenst is.

Dit zal er voor zorgen dat risicovolle opmaak tot het verleden behoort!

Eindcontrole blijft belangrijk

Computers zijn handig, maar tot in de puntjes opmaken blijft een mensen ding. Natuurlijk blijft dus ook op het oog controleren nog belangrijk, omdat bijvoorbeeld dropshadows van kaders niet worden meegenomen in de berekeningen. En misschien staat alles helemaal mooi recht met de Slimme hulplijnen, maar vind jij het voor het oog mooier als die ene foto uit het midden staat, of juist verspringt met de rest. Het blijft jouw design! Enige waar niet mee te twisten valt is de Smart Trimline, maar die is er ook puur en alleen om opmaakfoutjes te ondervangen.

Nu dus nog makkelijker, nog sneller en met nog meer plezier ontwerpen!

Had je onze software al geïnstalleerd staan? Dan hoef je waarschijnlijk niets te doen. De update is verplicht en de software zal deze automatisch dan wel met jouw toestemming uitvoeren (afhankelijk van jouw instellingen). In het startscherm van de software zie je altijd welke versie je nu mee werkt. Update je niet automatisch, kan je altijd na de button “Maak een nieuw project” in te klikken, in het volgende veld klikken op de button “Zoek naar updates”.

Heb je de software nog niet geïnstalleerd staan, download hem dan direct om alle handige opties te kunnen gebruiken. Je krijgt bij downloaden direct de nieuwste versie!