Nieuwe update, nieuwe kansen!

Bij Profotonet zijn we altijd in ontwikkeling; er is altijd ruimte voor verbetering. Dit keer hebben we weer een update van onze Album Designer voor je in petto met veel nieuwe voordelen. Onlangs was daarin al veel verbeterd in gebruikersgemak en dat zetten we voort. En dat is fijn, want wat is er nou leuker dan jouw mooie foto's te laten zien in een fotoalbum? Ook benieuwd wat er nieuw is in de software? Lees dan gauw verder!

Bij Profotonet kun je al enkele jaren terecht om fotoalbums te maken. Wij stellen daartoe gratis software beschikbaar, waarmee je in een mum van tijd een leuk album samenstelt. En zelfs een "mum" kan nu nog sneller, met de verbeterde Smart Designer! Er is een aantal leuke handige verbeteringen in de versie 2020r1, die wij hier graag met je doornemen.

Inloggen

We hebben tegenwoordig overal wel een account en inlognaam voor, dat kan verwarrend werken. Wij maken het graag makkelijker voor je; bij de Profotonet Album Designer is voortaan jouw e-mailadres jouw login! Dat was al zo bij het bestellen van losse fotoproducten en ons servicecentrum, maar nu dus ook bij het bestellen van albums of kalenders. Had je al een account? Geen probleem; je kunt nu zowel jouw gebruikersnaam als jouw e-mailadres gebruiken. Verwarring met gebruikersnamen hoort zo tot de verleden tijd!

Smart Design

Bij het starten van een album (een "Project") heb je de keuze om gebruik te maken van Smart Design. Zie je op tegen het maken van een selectie uit die bergen vakantiefoto's van vorig jaar? Gebruik dan de Smart Design optie, en je hebt al gauw een mooi voorstel. De software analyseert op een intelligente manier jouw foto's en maakt zo leuke groeperingen en plaatst alles in een mooie en logische volgorde. Eenmaal aangemaakt, kun je natuurlijk zelf nog fine-tunen en bijvoorbeeld tekst toevoegen. Smart Design is niet helemaal nieuw, maar ontwikkeld zich mooi door! Onlangs hebben wij overigens nog een leuke blog gemaakt met handige design tips & trics, waarin o.a. de werking van Smart Design wordt toegelicht.

Online delen

Het online delen van een album is nu alleen mogelijk na het bestellen van het album. Om jouw klanten een voorvertoning van het ontwerp te geven, ben je dus nog aangewezen op de proofexports. Met deze update biedt de software ook de mogelijkheid om het album online te delen voordat het besteld is. Je kan dan dus jouw opdrachtgever heel eenvoudig het album laten doorkijken nog voordat je het bestelt! Natuurlijk willen wij voor jou regelen dat dit op een anonieme pagina gebeurt zonder onze bedrijfsnaam, zodat jij zelf nog altijd de keuze hebt of jouw klanten weten waar jij jouw albums inkoopt. Wij zijn hier dan ook druk mee bezig. Zodra deze optie volledig beschikbaar is, zullen wij daar nader over informeren!

Waar wacht je nog op?

Je kan meteen aan de slag in de nieuwe versie, dus waar wacht je nog op? De software kan je downloaden op deze pagina, en dan nog sneller dan een "mum" jouw album maken met Smart Design! De update naar de nieuwe versie is deel van Auto update, heb je die uitstaan? Klik dan op "Maak nieuw project" in het startscherm van de software en kies vervolgens voor "zoeken naar updates". Als je de software net hebt gedownload, heb je automatisch de nieuwste versie. Succes en veel plezier met het ontwerpen.