Lasertekst op cover fotoalbum mogelijk

Een fotoalbum met een tekst in het leer of linnen nu ook mogelijk bij Profotonet. Dit doen wij met een laser-graveermachine om een prachtig resultaat te krijgen, voor ieder wat wils te bieden en de vele mogelijkheden die dit geeft. Lees snel verder voor alle details. 

Geweldig nieuws natuurlijk, want deze vraag hebben wij al zo vaak gekregen. We willen echter wel de beste oplossing bieden, die voor alle partijen optimaal werkt, op de verschillende materialen die we aanbieden en dat het ook nog eens redelijk betaalbaar blijft. En met onze laser-graveermachine hopen we hier een mooi antwoord op te geven. 

Zowel voor de gewone fotoalbums als de premium fotoalbums

We voeren de laserteksten direct door op allebei onze fotoalbums die we aanbieden in ons assortiment. Dus zowel voor de gewone fotoalbums met lay-flat binding en echt fotopapier als voor de premium fotoalbums met verdikte fotobladen en luxere covermogelijkheden.
Let op! Het is wel alleen mogelijk bij de keuze van geheel leer of linnen, dus niet in combinatie met een fotocover of een foto op de kaft. Kies in de software ook echt voor het product 'Fotoalbum met lasertekst'. De tekst kan alleen op de voorkant geplaatst worden. 

Elk materiaal is anders

Wij bieden voor onze fotoalbums verschillende materialen aan voor de kaft. Alle materialen reageren op hun eigen manier op de laser-graveermachine, dus elke kleur kan een andere effect geven door de reactie op de hitte die ontstaat. We branden als het ware de tekst in het materiaal, waardoor er een chemische reactie ontstaat en er zo een heel natuurlijk resultaat ontstaat. Zoals je bij de fotoalbums (en de premium covers) ook kunt zien, krijgt de tekst ook per materiaal een eigen andere kleur. Deze kleuren zijn leidend en kunnen niet aangepast worden. Zoals je het resultaat dus ziet op de verschillende materialen, zo zal het altijd worden. 
Om die reden is het ook niet op alle materialen en kleuren mogelijk, omdat we niet altijd even gecharmeerd waren van het resultaat, dus de kleuren die aangeboden worden met tekst komen in aanmerking voor een lasertekst, bij de anderen is het helaas niet mogelijk.
Bij de verschillende leer en suède soorten ontstaat er een lichte 'embossing-look', er wordt een laagje van het leer weggebrand, waardoor je ook echt dat diepte-effect creëert. Op linnen ligt het er meer nog op en heeft het meer weg van een tekst geprint op linnen en heb je minder dat diepte-effect. Maar daardoor zeker niet minder mooi. 

         

Een aantal voorbeelden van de mogelijkheden met lasertekst.
De kleuren op de website waarbij tekst te zien is, die kleuren zijn mogelijk om te kiezen voor een fotoalbum met lasertekst. Bij de andere kleuren is het niét mogelijk. 

Er is heel veel mogelijk

Het leuke van het werken met een laser-graveermachine in plaats van bijvoorbeeld echt embossen, is dat alles mogelijk is. Elk lettertype, elke tekst, elke grootte en zelfs eigen creaties als hartjes, cirkels, frustels of andere art is allemaal te laseren. Wij zijn niet gebonden aan het maken van stempels, maar kunnen elke variatie laseren. Het enige wat je niet kunt kiezen is de kleur van de tekst zoals hierboven al uitgelegd. What you see is what you get. 

Op dit moment is het alleen mogelijk op een geheel linnen of leren cover, dus niet in combinatie met een fotocover, zoals bijvoorbeeld een Delon of Frame cover bij de premium fotoalbums. Daarbij is tekst op dit moment nog niet mogelijk.

Verder kun je in de software zelf de kaft (voorkant van het fotoalbum) opmaken naar wens en de tekst plaatsen waar je wilt. Er staan een aantal voorbeelden met elementen die je kunt gebruiken, maar je kunt zelf dus ook iets opmaken of ontwerpen in de software, dat is geen probleem. 

Let op!

Kies in de software voor het product 'Fotoalbum met lasertekst' en gebruik op de cover alleen zwarte tekst. Een kleur kiezen heeft geen zin, want de laser kan geen kleuren zien. Alleen zwart en wit is dus zichtbaar voor de laser, alle andere kleuren worden ook zwart. Kies dus geen achtergrondkleur, dan wordt het hele ontwerp namelijk zwart. Ook kunnen we niet lichter of donkerder laseren, alles wordt op dezelfde hitte gelaserd. Lijntjes moeten minimaal 1 pixel breed zijn, wil je het goed kunnen zien op het materiaal. 

Een prachtige toevoeging voor elk fotoalbum dus. We hopen dat jullie er blij mee zijn en we zo samen nog meer fotoalbums kunnen verkopen. 

Een fotoalbum met lasertekst op linnen of leer heeft een meerprijs van slechts € 15,-. 

En natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden met een lasergraveermachine van Trotec