NIEUW: embossing op fotoalbums

We hebben er even op moeten wachten, maar dat is het zeker waard geweest. Want wat is het mooi, hopelijk gaan we jullie hier heel blij mee maken. En het is nóg mooier dan we eerst lieten zien, zeker met de folies erin maak je je album helemaal af en is het echt een pareltje. Nieuwsgierig geworden? Dit weekend kan je het komen bekijken op de Fotofair!

Al jaren kregen we regelmatig de vraag of embossing toegevoegd kon worden aan het assortiment. Dit heeft even geduurd, maar wat zijn we er blij mee dat dit eindelijk mogelijk is! En extra leuk is dat dit voor zowel de gewone albums als de premium albums mogelijk is.

Bij embossing wordt de tekst in het materiaal gepreegd. Hierdoor ontstaat een hoogteverschil en ligt de tekst voelbaar ín het materiaal. Dit effect kan visueel versterkt worden door de letters op te vullen met folie in de kleur zwart, wit, goud of zilver. Een extra luxe touch en het maakt je album helemaal af. 

Hoe werkt het:
Je maakt een project aan in de Album Designer of Album Designer Pro en kiest voor een leer/linnen album. Dit maak je op naar wens en voeg je toe aan de winkelwagen. Nadat je het kaftmateriaal en de kleur geselecteerd hebt, kun je kiezen voor de optie embossing. Hier zijn drie opties: een, twee of drie regels tekst, bestaande uit max. 16 tekens voor de grote [9mm] karakters en max 30 tekens per regel voor de kleine [5,5mm] karakters. Voor de 15x15 albums geldt een maximum van 10 karakters [9mm] en 20 karakters [5,5mm] per regel. De tekst wordt in het midden van de cover geplaatst. 

Let op. Er zijn een paar uitzonderingen.
In principe is embossing op alle materialen mogelijk, en dan hebben we het over het pregen van de tekst in het materiaal, waardoor er diepte ontstaat. Het folie daarentegen blijft niet op alle materialen zitten, dus op suède en de meeste soorten grof leer (wit, zwart, beige, rood, olifantengrijs) is een toevoeging van folie níet mogelijk. Zonder folie is de tekst subtiel aanwezig, dat kan jouw bewuste keuze zijn als je een naturel uitstraling wenst. Als je duidelijk opvallende en direct vanuit elke hoek leesbare letters wil, kies dan voor een optie met folie.

Embossing gebeurd met koperen letters, een eigen lettertype kiezen kan daardoor niet. De letters die je hierboven in de afbeelding ziet, die gebruiken we voor embossing. Klik hier voor een handig PDF document met meer uitleg.

Wil je liever een eigen opmaak en wat vrijer zijn in de mogelijkheden, dan kies je voor een fotoalbum met lasertekst, dan kun je de cover geheel naar wens maken en branden we met een laser de opmaak in het album. 

Soon coming more!
Daarnaast hebben we binnenkort nog meer leuks. Ook daar zijn wij enorm fan van, onze nieuwe bewaarboxen. Handgemaakt en helemaal passend bij je fotoalbum, want dit kan in hetzelfde materiaal. Het album zelf ligt in een zwarte box, met daar omheen een mooie afgewerkte kaft in hetzelfde materiaal als het fotoalbum. Met een lintje kan het album er gemakkelijk uitgehaald worden. Binnenkort meer hierover.