Eddy van Wessel wint Zilveren Camera

Zaterdag 1 februari heeft Stichting De Zilveren Camera bekend gemaakt dat Eddy van Wessel de Canon Zilveren Camera 2019 heeft gewonnen met zijn serie 'Het Laatste Bolwerk'. Wij waren hierbij en zijn ontzettend trots dat we ook dit jaar weer alle beelden af mochten drukken voor deze bijzondere expositie waarin alle foto's van de categorie- en prijzenwinnaars, én alle nummers 2 en 3 van iedere categorie te zien zijn. 

Van Wessel schrijft bij zijn inzending: "De harde kern van IS heeft zich in maart 2019 verschanst in Baghuz, een klein stadje op de grens van Irak en Syrië. Het gaat er in de strijd tussen IS en de buitenlandse (VS) coalitie en de SDF (Syrian Defence Forces) hard aan toe. De nog resterende IS-bevolking bevindt zich tussen de frontlinies, en tijdens de strijd komt er een exodus op gang van ongeveer 60.000 IS-aanhangers en gewonde strijders, waaronder veel van buitenlandse afkomst. Zij worden overgebracht naar onder meer het Syrische Al Hol-kamp, waar zich een nieuwe IS-samenleving vormt. Baghuz (Syrië), maart 2019."

Eddy van Wessel

Eddy van Wessel

Juryvoorzitter van Stichting De Zilveren Camera Marc Prüst: "Dit jaar resulteerde de stemming in een overtuigende keuze voor de serie uit het oorlogsgebied in Syrië waar Eddy van Wessel in maart de val van de laatste nederzetting van Islamitische Staat, Baghuz, vastlegde. Een overweldigende serie met dystopische beelden van een uittocht door een woestijn, waarbij het onderscheid tussen slachtoffer en dader minder voor de hand liggend is dan een simpel goed en kwaad. De serie is ook bijzonder sterk ge-edit: elk beeld draagt iets bij aan het geheel, en neemt de kijker mee naar een wereld die ver afstaat van de gemiddelde burger in Nederland."

Fotoimpressie uitreiking Zilveren Camera en opening expositie

Foto zaal

Winnaar Eddy van Wessel

Zilveren Camera

Groepsfoto Zilveren Camera

Expositie Zilveren Camera

Expositie Zilveren Camera

De gehele expositie is afgedrukt bij ons. Wil jij ook zoiets moois aan de muur? Bestel dan een foto op dibond bij ons, hetzelfde product als we gebruikt hebben voor de Zilveren Camera expositie.

De gehele expositie is te bewonderen in Museum Hilversum tot en met 22 maart 2020. Wij organiseren ook nog een aantal VIP avonden voor onze klanten, houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie. Niet ingeschreven? Schrijf je dan snel hier in.