Fuji Crystal Archive Professional Paper - Maxima

Bij de opening van de Zilveren Camera heeft Richard Berlijn (directeur Profotonet) het met Koning Willem-Alexander uitgebreid gehad over Maxima. Het ging niet over Koningin Máxima, maar over het nieuwe Fuji Crystal Archive Professional Paper - Maxima. Graag vertellen wij jou zoals beloofd ook wat meer over dit bijzondere fotopapier!

Als fotograaf zie je de wereld vaak in al zijn schoonheid en tot in elk klein detail. Er is nu een papiersoort dat jouw visie perfect kan vertalen in een afdruk: het nieuwe Fuji Crystal Archive Professional Paper - Maxima.  Met betoverend diep zwart, maximaal verzadigde kleuren en fascinerende schaduwen heb jij alle ingrediënten om  jouw opname te vertalen naar een waar kunststuk! De verhoogde lichtstabiliteit garandeert lang houdbare kleuren en daardoor heeft de Maxima afdruk ook nog eens een tot wel 40% langere levensduur! De kwaliteiten van dit nieuwe papier maken het de perfecte keuze voor een afdruk voor een tentoonstelling of Galerie.

De eigenschappen op een rij:

  • Uitstekende levensduur door duidelijk verhoogde lichtstabiliteit
  • Dieper zwart met fijnere details door meer dan 10% grotere maximale dichtheid
  • Briljantere en intensere kleuren door 20% groter kleurruimte

Eind september 2018 werd het nieuwe Fujicolor Crystal Archive Professional Paper Maxima door Fuji gelanceerd. Zodra het beschikbaar was, zijn wij onze tests er mee gestart. Inmiddels zijn deze succesvol doorlopen en onze machines optimaal met dit papier afgestemd. Het eerste grote project voor ons met dit nieuwe papier zijn de fotoafdrukken van de Zilveren Camera geweest. De expositie is nog tot 31 maart in Museum Hilversum zijn te bezichtigen.

Wij werken er aan om het Maxima papiersoort in onze systemen door te voeren zodat het ook door jullie besteld kan gaan worden. Het Maxima papier zal daarmee een nieuwe aanvulling worden op onze lijn van silver halide fotopapier. Wij voeren al het Fujicolor Crystal Archive Digital Professional DPII Paper in Lustre, Glossy en Pearl; allen speciaal voor de Professional. Zodra het Maxima papier kan worden besteld, zullen wij dit middels onze nieuwsbrief en hier op onze website aankondigen.

Foto's: ©Zilveren Camera|Frank van Beek