Inktjet papier

Inktjet papier

Naast ons Fuji fotopapier bieden we ook een aantal Inktjet varianten aan, uiteraard in een kwaliteit waar wij achter staan. We bieden Inktjet varianten aan, zodat we ook grotere formaten aan kunnen bieden en om je ook de mogelijkheid te geven om FineArt papier te bestellen.

Waarom toch ook Inktjet varianten?

Toch bieden wij, naast onze hoge kwaliteit fotochemische afdrukken, ook een aantal Inktjet prints aan. Sinds 2016 doen we dit voor grotere formaten zwart-wit op een Lustre papier met 4 tinten grijze inkt (Inktjet lustre zwart-wit) en op een speciaal FineArt papier met maar liefst 7 tinten grijze inkt (FineArt Piezography zwart-wit) voor nog meer diepte en detail. Daarnaast bieden we Inktjet papiersoorten ook aan voor kleurenafdrukken (Inktjet lustre kleur en FineArt kleur). Inktjet prints zijn gebaseerd op inkt, de inkt komt daarbij op het papier terecht, waarbij in het fotochemische proces de kleuren ín het papier komen te liggen. Inktjet prints zijn dan ook gevoeliger. Met name de FineArt prints moeten met zijden handschoentjes behandeld worden. 

Advies bij keuze: ga voor het Fuji fotopapier
Overigens adviseren wij wel altijd om, als de keuze er is en er geen specifieke reden is om voor het Inktjet Lustre of FineArt papier te kiezen, voor het Fuji papier te gaan. Dit geeft altijd het meest scherpe en kleurrijke resultaat en is zelfs nog goedkoper ook. 

Inktjet lustre kleur
Een vergelijkend materiaal als het Fuji Lustre qua afwerking. Deze zijn mogelijk vanaf het formaat 30x45 en is uit te breiden tot maar liefst 120x180, vandaar dat deze ook in ons assortiment is opgenomen om ook breder dan de huidige 76cm te kunnen leveren. Wil je liever alleen een kleiner formaat dat we ook aanbieden op het Fuji Lustre papier, zullen wij die te allen tijde aanraden. Geschikt voor elk type fotografie. 

FineArt kleur
Voor de matte fans onder ons is dit FineArt FibaPrint papier een zeer geschikte keuze. Je prints krijgen diepe kleuren en een warme uitstraling. Daarbij is het papier een 'bariet'-achtige papiersoort en heeft het een extreem matte afwerking, maar blijven de kleuren wel diep en heeft het een hoog contrast. Zeer geschikt voor portretten en landschappen. 

Inktjet lustre zwart-wit
Met de komst van Ultrachrome K4 inkt zijn er nieuwe mogelijkheden voor zwart-witafdrukken op hoog niveau door het gebruik van vier grijstinten. Hierdoor is de algehele grijsbalans aanzienlijk verbeterd, is er meer detaillering zichtbaar en ontstaat er een betere dichtheid in lichte en donkere partijen. Geschikt voor alle typen fotografie. 

FineArt Piezography zwart-wit
Piezography K7 is de ‘top of the bill’ in zwart-witafdrukken. Het is een uniek afdrukproces waarbij we zeven tinten grijze inkt gebruiken in plaats van de hiervoor genoemde drie. Hierdoor hebben Piezography prints de hoogste resolutie en het meest subtiele toonbereik van een digitaal zwart-wit drukproces. Door middel van een bepaalde combinatie van inkten, media en workflow komt alles op een perfecte manier samen. Zeer geschikt voor prints met veel details en donkere partijen, door de 7 tinten grijze inkt die we gebruiken blijf je de detaillering daarin ook zien. Lees ook een uitgebreid artikel over de Piezography techniek. 

Uiteraard is alles van een kwaliteit waar wij achter staan, maar wees je bewust van de verschillen en niet altijd wil zeggen dat duurder ook echt beter is. 

Verschil Fotopapier en Inktjet in beeld (ingezoomd)

Lees het uitgebreide artikel over het produceren van fotochemisch fotopapier en de verschillen met inktjet. 

Drie redenen om voor profotonet te kiezen

  • De hoogste kwaliteit afdrukken
  • Betrouwbare en snelle levering
  • Zeer tevreden klanten