Foto op hout
Foto op hout
Foto op hout

Foto op hout

Met deze rustieke wanddecoratie haalt u de natuur in huis! Laat uw foto’s afdrukken op ons hout met whitewash en kies uit verschillende opties voor het beste effect voor uw foto.

Geef uw foto een natuurlijk tintje op hout. Een foto op hout is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Kies een foto op berken multiplex, 100% noestvrij met ingefreesde groeven of ga voor een foto op larikshout waarbij uw foto wordt verdeeld over verschillende planken. Beide houtsoorten zijn voorbehandeld met een whitewashlaag voor een kleurecht resultaat. Door het licht natuurlijke effect van het hout creëert u een bijzondere blikvanger voor aan elke muur. 

Berken multiplex

Laat uw foto direct printen op berken multiplex voor een natuurlijke look. Een foto direct geprint op berken multiplex rekent af met alle kwetsbaarheden van printen op hout. Deze variant is 100% noestvrij en heeft ingefreesde tussenruimtes in het paneel. Een foto op berken multiplex is de meest voordelige keuze.

Larikshout

Laat uw foto direct printen op larikshout voor een natuurlijke en meer robuuste uitstraling. Uw foto wordt opgebouwd uit meerdere planken. Larikshout is duurzaam en zeer sterk en is ook zeer geschikt voor buiten, mits u het product niet direct blootstelt aan weersinvloeden. Een groot voordeel van larikshout is dat het vrijwel geen noesten bevat. 

Foto op hout, lariks en berken multiplex

Professionele kwaliteit

Hout is een natuurproduct en verdient de aandacht. Niet zomaar lukraak hout bedrukken dus, maar doordacht en bewust behandelen. Wij gebruiken dan ook duurzame houtsoorten en printtechnieken om zo tot een product te komen waar u jaren plezier van heeft.

Het kwaliteitsverschil zit vooral in het feit dat onze houtproducten dubbelzijdig worden behandeld. Dit doen we om de werking en het kromtrekken van het hout te minimaliseren. Verder gebruiken wij alleen de hoogste kwaliteit met een minimale noest frequentie en selecteren we de planken dusdanig dat er geen noesten in het gezicht komen.

Een foto op hout van Profotonet wordt kleurecht en watervast geprint. Hout blijft echter een poreus materiaal wat de kleurkracht na verloop van tijd kan beïnvloeden. Daarom wordt elke houtprint standaard voorbehandeld met een witte grondlaag (whitewash), hiermee wordt de poreuze eigenschap van hout geminimaliseerd.

Highlights

 • Natuurlijke & robuuste uitstraling
 • Kleurecht en watervast
 • Voorbehandeld met whitewash
 • Ge├»ntegreerde ophanging
 • Kies uit Berken multiplex of Larikshout

Tips voor foto op hout

 • Hoe voorkom ik beeldverlies?

  Bij een foto op hout ontstaat altijd iets beeldverlies doordat de foto opgebouwd wordt uit planken. In de software is een donkergrijze lijn te zien waar het beeld wegvalt tussen de planken. Zorg dat deze niet op belangrijke elementen in de foto is, zoals de ogen. Bij larikshout zal er altijd iets meer beeld 'wegvallen' doordat dit product echt uit planken wordt opgebouwd. Bij berken multiplex blijft de gehele foto in beeld, er 'verdwijnt' dan alleen iets in de gefreesde tussenruimte. 

Drie redenen om voor profotonet te kiezen

 • De hoogste kwaliteit afdrukken
 • Betrouwbare en snelle levering
 • Zeer tevreden klanten