Houtsoorten

Houtsoorten

Een foto op hout is verkrijgbaar in twee uitvoeringen. Kies een foto op berken multiplex, 100% noestvrij met ingefreesde groeven of ga voor een foto op larikshout waarbij uw foto wordt verdeeld over verschillende planken. Beide houtsoorten zijn voorbehandeld met een whitewashlaag voor een kleurecht resultaat. Door het licht natuurlijke effect van het hout creëert u een bijzondere blikvanger voor aan elke muur. 

Directdruk op berken multiplex

Berken multiplex is een mooie en egale houtsoort zonder noesten, die we afleveren met ingefreesde tussenruimtes om de circa 10 cm. De foto wordt rechtstreeks op het materiaal geprint, waardoor u de houtstructuur zelf nog licht in de foto zult blijven zien. We behandelen onze houtproducten altijd eerst voor met een witte grondlaag (whitewash) om zo altijd tot een kleurecht resultaat te komen van uw foto. 

Wij leveren berken multiplex met een witte grondlaag (whitewash), met ingefreesde tussenruimtes. Het berken multiplex heeft een dikte van 18 mm. We werken het hout af met mooie afgeronde randen rondom. 

De voordelen van berken multiplex

✓ Voor een natuurlijke look
✓ 100% noestvrij
✓ Kleurecht en watervast
✓ Mooie ingefreesde tussenruimtes

Directdruk op larikshout

Larikshout is een harde en sterke houtsoort, deze heeft een gladde structuur en is nagenoeg noestvrij. De foto wordt verdeeld over verschillende planken van ongeveer 9 cm breed die 6 mm uit elkaar liggen, deze worden met latten aan de achterzijde tot een paneel van één geheel geschroefd. Larikshout kan beter tegen weersinvloeden dan berken multiplex. U kunt uw houtprint op larikshout dus met een gerust hart buiten hangen. Het blijft natuurlijk altijd zo dat hout werkt. Om deze werking zoveel mogelijk te beperken, raden we u aan om de foto onder een afdakje te hangen. 

De foto wordt ook bij het larikshout rechtstreeks erop geprint, waardoor u de houtstructuur zelf nog licht in de foto zult blijven zien, dit zorgt voor een mooie en warme uitstraling. We behandelen onze houtproducten altijd eerst voor met een witte grondlaag (whitewash) om zo altijd tot een kleurecht resultaat te komen van uw foto. 

Wij leveren larikshout met een witte grondlaag (whitewash) en het hout heeft een dikte van 20 mm. We werken het hout af met mooie afgeronde randen rondom. Tijdens ons bestelproces wordt de loop van de planken duidelijk getoond.

De voordelen van larikshout

✓ Voor een robuuste uitstraling
✓ Nagenoeg noestvrij
✓ Kleurecht en watervast
✓ Geschikt voor buitengebruik

Drie redenen om voor profotonet te kiezen

  • De hoogste kwaliteit afdrukken
  • Betrouwbare en snelle levering
  • Zeer tevreden klanten