Handige tips om je foto's niet te verliezen

De zomer is in volle gang en voor velen betekent dat een aantal weken op vakantie en vertoeven in de zon. Lekker genieten en digitale camera’s en smartphones optimaal gebruiken om de vakantie-avonturen vast te leggen, zodat deze nooit vergeten worden. Wat echter wel vaak vergeten wordt, is het nemen van maatregelen om te voorkomen dat je deze foto’s kwijtraakt. Hieronder een aantal tips om te verzekeren dat je je foto’s niet verliest.

1. Gebruik meerdere geheugenkaartjes. Zorg ervoor dat je niet in de situatie komt dat je al je foto’s in een keer verliest doordat je je geheugenkaart kwijtraakt of deze kapotgaat. Wissel dus om de zoveel tijd je kaartje om.

2. Maak al tijdens je reis back-ups. Velen denken er pas na de vakantie aan om foto’s te back-uppen, maar ook tijdens de reis kan er iets fout gaan. Vergeet dan ook je smartphone niet: een telefoon is zo verloren en daarmee ook je foto’s.

  • Kopieer je foto’s van je geheugenkaartje naar een laptop/iPad/tablet/harde schijf
  • Als je camera over twee geheugenslots beschikt, kun je de tweede vaak instellen als back-up. Doe hier een grote kaart in en gebruik deze om de foto’s van de kaarten die je wisselt te back-uppen.
  • Mocht je geen laptop bij je hebben, bestaan er ook harde schrijven waar je een sd-kaart in kunt doen.
  • Opslaan in de cloud is ook een mogelijkheid, al ben je dan wel afhankelijk van internet. Bovendien kan dit erg lang duren aangezien wifi over het algemeen niet erg snel is.

3. Werk gestructureerd. Plaats de foto’s in aparte mappen, zodat je direct weet waar je een foto terug kunt vinden. Geef ook de foto’s zelf duidelijke namen. Het kan aardig wat tijd kosten, maar uiteindelijk zal je blij zijn dat alles geordend is.

   • Er zijn talloze manieren om foto’s te sorteren. De meest gebruikte manier is chronologisch, maar je kunt de foto’s ook indelen op personen, locatie of tijd. Een minder gebruikte maar erg leuke manier om foto’s te ordenen is op kleur. Zo kun je gelijk een fotoalbum of collage maken van foto’s die goed bij elkaar passen.

Afdrukken

Het veiligstellen van foto's is belangrijk, maar de leukste manier om foto's te bewaren blijft met een afdruk ervan. Dit kan met een aantal mooie foto's in lijstjes of als collage. Door de verschillende papiersoorten kunnen je foto's net dat beetje extra krijgen waardoor deze nog specialer worden en kun je zelf kiezen welk effect je aan je foto's wilt geven. 

Fotoalbum

Een complete herinnering aan je vakantie krijg je door een fotoalbum te maken van alle mooie momenten. Snel en makkelijk te maken met behulp van een van onze thema-albums, of geheel naar eigen wens te ontwerpen. 

Wanddecoratie

Kies je favoriete foto uit en zorg voor een echte blikvanger aan de muur met een mooi stuk wanddecoratie. Ga voor de mooiste foto's van de hoogste kwaliteit met een fotoafdruk op dibond, of kies voor een van de andere mogelijkheden.