Beoordelingen 9,8 / 10  - 2846 klanten
menu sluiten
Terug naar blog overzicht

Lasertekst op cover fotoboek

24 september 2020

Een fotoboek met een tekst in het leer of linnen is mogelijk bij Profotonet. Dit doen wij met een laser-graveermachine om een prachtig resultaat te krijgen, voor ieder wat wils te bieden en de vele mogelijkheden die dit geeft.

fotoalbums embossing en lasertekst

Zowel voor de Premium fotoboeken als de Premium Plus fotoboeken

We voeren de laserteksten direct door op allebei onze fotoboeken die we aanbieden in ons assortiment. Dus zowel voor de gewone fotoboeken met lay-flat binding en echt fotopapier als voor de premium fotoboeken met verdikte fotobladen en luxere covermogelijkheden. Let op! Het is wel alleen mogelijk bij de keuze van geheel leer of linnen, dus niet in combinatie met een fotocover of een foto op de kaft. Kies in de software ook echt voor het product ‘Fotoboek met lasertekst’. De tekst kan alleen op de voorkant geplaatst worden.

Elk materiaal is anders

Wij bieden voor onze fotoboeken verschillende materialen aan voor de kaft. Alle materialen reageren op hun eigen manier op de laser-graveermachine, dus elke kleur kan een andere effect geven door de reactie op de hitte die ontstaat. We branden als het ware de tekst in het materiaal, waardoor er een chemische reactie ontstaat en er zo een heel natuurlijk resultaat ontstaat. Zoals je bij de fotoboeken (en de premium covers) ook kunt zien, krijgt de tekst ook per materiaal een eigen andere kleur. Deze kleuren zijn leidend en kunnen niet aangepast worden. Zoals je het resultaat dus ziet op de verschillende materialen, zo zal het altijd worden. Check deze pagina (Premium fotoboeken) en deze pagina (Premium Plus fotoboeken) om alle materiaalsoorten te zien en het effect van de laser daarop.

Om die reden is het ook niet op alle materialen en kleuren mogelijk, omdat we niet altijd even gecharmeerd waren van het resultaat, dus de kleuren die aangeboden worden met tekst komen in aanmerking voor een lasertekst, bij de anderen is het helaas niet mogelijk.

Bij de verschillende leer en suède soorten ontstaat er een lichte ‘embossing-look’, er wordt een laagje van het leer weggebrand, waardoor je ook echt dat diepte-effect creëert. Op linnen ligt het er meer nog op en heeft het meer weg van een tekst geprint op linnen en heb je minder dat diepte-effect. Maar daardoor zeker niet minder mooi.

Er is heel veel mogelijk

Het leuke van het werken met een laser-graveermachine is dat alles mogelijk is. Elk lettertype, elke tekst, elke grootte en zelfs eigen creaties als hartjes, cirkels, frustels of andere art is allemaal te laseren. Wij zijn niet gebonden aan het maken van stempels, maar kunnen elke variatie laseren. Het enige wat je niet kunt kiezen is de kleur van de tekst zoals hierboven al uitgelegd. What you see is what you get.

Op dit moment is het alleen mogelijk op een geheel linnen of leren cover, dus niet in combinatie met een fotocover, zoals bijvoorbeeld een Delon of Frame cover bij de Premium Plus fotoboeken. Daarbij is tekst op dit moment nog niet mogelijk.

Verder kun je in de software zelf de kaft (voorkant van het fotoboek) opmaken naar wens en de tekst plaatsen waar je wilt. Er staan een aantal voorbeelden met elementen die je kunt gebruiken, maar je kunt zelf dus ook iets opmaken of ontwerpen in de software, dat is geen probleem.

Let op!

Kies in de software voor het product ‘Fotoboek met lasertekst’ en gebruik op de cover alleen zwarte tekst. Een kleur kiezen heeft geen zin, want de laser kan geen kleuren zien. Alleen zwart en wit is dus zichtbaar voor de laser, alle andere kleuren worden ook zwart. Kies dus geen achtergrondkleur, dan wordt het hele ontwerp namelijk zwart. Ook kunnen we niet lichter of donkerder laseren, alles wordt op dezelfde hitte gelaserd. Lijntjes moeten minimaal 1 pixel breed zijn, wil je het goed kunnen zien op het materiaal.

Een fotoboek met lasertekst op linnen of leer heeft een meerprijs van slechts € 15,-.

Linnen blauw laser
linnen zwart cover
Leer wit laser
Linnen_roze