Besteloverzicht

Voorjaarsactie! 🌷 Laat jouw voorjaarsfoto’s bloeien met 20% korting. Gebruik de code VOORJAAR𝟐4. Bekijk de actie

Voorjaarsactie! 🌷 Laat jouw voorjaarsfoto’s bloeien met 20% korting. Gebruik de code VOORJAAR𝟐4. Bekijk de actie

Terug naar blog overzicht

Persoonlijke lasertekst op jouw fotoboek

24 september 2020

Het is bij Profotonet mogelijk de cover van je fotoboek te personaliseren met een eigen ontwerp lastertekst. Dit doen wij met een laser-graveermachine. In dit blog lees je op welke materialen en kleuren omslag het mogelijk is om een tekst te graveren en waar je rekening mee moet houden bij het ontwerpen van de lasertekst.

lasertekst-fotoboeken

Unieke lasertekst op alle fotoboeken

Wil jij jouw geweldige fotoboek nóg persoonlijker maken? Dan hebben wij goed nieuws! Het is bij al onze fotoboeken mogelijk om een unieke lasertekst op de voorkant van het fotoboek te plaatsen. Dus op onze Premium als Premium Plus en Professional fotoboeken. Let hier wel bij op dat de lasertekst alleen mogelijk is op een bepaalde selectie covers. Op deze pagina vind je op welke covers het mogelijk is om een persoonlijke lasertekst te plaatsen.

Elke cover heeft een eigen karakter

Bij Profotonet heb je keuze uit meer dan 40 coverkleuren om een mooie, unieke en persoonlijke omslag te ontwerpen voor jouw fotoboek. Elk materiaal heeft zijn eigen karakter en reageert anders op de laser-graveermachine. Hierdoor geeft elk materiaal een ander effect op de lasertekst. Zo geven de leren en suède covers een meer ‘embossing-look’. Hierbij wordt namelijk een laagje van het leer/suède weggebrand, waardoor je een diepte-effect krijgt. Bij de linnen en vinyl covers is dit niet het geval en is de tekst als het ware op het materiaal gegraveerd. Daarnaast geeft de laser per materiaal een andere kleur lasertekst. Dit komt doordat de bovenlaag van het covermateriaal wordt weggebrand. Hierdoor wordt de onderlaag van het materiaal zichtbaar en ontstaat de kleur van de lasertekst. Je kan dus niet de kleur van jouw laserontwerp bepalen.

Maak de lasertekst helemaal naar wens

Het leuke van een lasertekst is dat er heel veel mogelijk is. Elke lettertype, elke tekst, elke grootte en zelfs eigen illustraties zoals ringen, steden, logo’s of andere unieke ontwerpen, zijn allemaal te laseren. Bij het ontwerpen van je eigen gravering moet je ervoor zorgen dat je jouw ontwerp in het zwart opmaakt. Plaats daarna je zwarte ontwerp op een witte achtergrond. Op deze manier kunnen we jouw ontwerp optimaal laseren op het fotoboek. Het enige wat je niet kan kiezen is de kleur. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden bij het opmaken van jouw persoonlijke laserontwerp.

Hoe maak ik mijn lasertekst op?

In onze off- en online software hebben wij een aantal ontwerpen voor jou uitgewerkt. Deze kan je gebruiken voor op je cover. Als je een eigen ontwerp wilt gebruiken kan dat natuurlijk ook. Maak je eigen ontwerp op via een programma naar keuze en upload je ontwerp als .JPEG, PNG of TIFF-bestand. Houd bij het maken van jouw laserontwerp rekening met de volgende punten:

  • Kies in de offline of online software voor het product ‘fotoboek met lasertekst’ en gebruik op de cover alleen zwarte tekst/ontwerpen. Kies niet voor een kleurrijk ontwerp, want de laser herkent geen kleuren.
  • Zorg voor een blanco/witte achtergrond. Een achtergrondkleur kiezen werkt niet, want dat wordt zwart gelaserd. Ook kan de laser-graveermachine niet lichter of donkerder graveren, want alles wordt op dezelfde hitte gelaserd.
  • Houd rekening met de grootte van het omslag en maak het ontwerp niet te klein. Een laserontwerp is beter zichtbaar op het ene materiaal dan op het andere. Zo zijn kleine ontwerpen met dunne lijnen lastig te zien op een linnen cover. Daarom raden wij je aan om niet al te kleine en dunne lettertypen te gebruiken. Zorg er dus voor dat de lijnen van je tekst of ontwerp wat dikker (minimaal 2 pixels) zijn. Onze medewerkers checken handmatig jouw ontwerp voordat ze hem gaan graveren op de cover. Zo zorgen wij ervoor dat jouw ontwerp optimaal gelaserd wordt en ontvang je de beste kwaliteit.

Een fotoboek met lasertekst heeft een meerprijs van slechts € 19,-.

Linnen blauw laser
linnen zwart cover
Leer wit laser
Linnen_roze