Beoordelingen 9,8 / 10  - 2846 klanten
menu sluiten
Terug naar blog overzicht

Embossing op fotoboeken

25 september 2020

Al jaren kregen we regelmatig de vraag of embossing toegevoegd kon worden aan het assortiment. Dit heeft even geduurd, maar wat zijn we er blij mee dat dit eindelijk mogelijk is! En extra leuk is dat dit voor zowel de premium fotoboeken als de premium plus fotoboeken mogelijk is.

embossing

Wat is embossing

Bij embossing wordt de tekst in het materiaal gepreegd. Hierdoor ontstaat een hoogteverschil en ligt de tekst voelbaar ín het materiaal. Dit effect kan visueel versterkt worden door de letters op te vullen met folie in de kleur zwart, wit, goud of zilver. Een extra luxe touch en het maakt je fotoboek helemaal af.

Hoe werkt het?

Je maakt een project aan in de Album Designer of Album Designer Pro en kiest voor een leer/linnen album. Dit maak je op naar wens en voeg je toe aan de winkelwagen. Nadat je het kaftmateriaal en de kleur geselecteerd hebt, kun je kiezen voor de optie embossing. Hier zijn drie opties: een, twee of drie regels tekst, bestaande uit max. 16 tekens voor de grote [9mm] karakters en max 30 tekens per regel voor de kleine [5,5mm] karakters. Voor de 15×15 albums geldt een maximum van 10 karakters [9mm] en 20 karakters [5,5mm] per regel. De tekst wordt in het midden van de cover geplaatst.

Uitzonderingen

In principe is embossing op alle materialen mogelijk, en dan hebben we het over het pregen van de tekst in het materiaal, waardoor er diepte ontstaat. Het folie daarentegen blijft niet op alle materialen zitten, dus op suède en de meeste soorten grof leer (wit, zwart, beige, rood, olifantengrijs) is een toevoeging van folie níet mogelijk. Zonder folie is de tekst subtiel aanwezig, dat kan jouw bewuste keuze zijn als je een naturel uitstraling wenst. Als je duidelijk opvallende en direct vanuit elke hoek leesbare letters wil, kies dan voor een optie met folie.

Embossing gebeurd met koperen letters, een eigen lettertype kiezen kan daardoor niet. De letters die je hierboven in de afbeelding ziet, die gebruiken we voor embossing. Klik hier voor een handig PDF document met meer uitleg.

Wil je liever een eigen opmaak en wat vrijer zijn in de mogelijkheden, dan kies je voor een fotoboek met lasertekst, dan kun je de cover geheel naar wens maken en branden we met een laser de opmaak in het boek.

embossing