Besteloverzicht

Voorjaarsactie! 🌷 Laat jouw voorjaarsfoto’s bloeien met 20% korting. Gebruik de code VOORJAAR𝟐4. Bekijk de actie

Voorjaarsactie! 🌷 Laat jouw voorjaarsfoto’s bloeien met 20% korting. Gebruik de code VOORJAAR𝟐4. Bekijk de actie

Terug naar blog overzicht

Fotoboek maken: vergelijk de verschillende aanbieders

27 september 2021

Wil jij een fotoboek maken? Dan is het aantrekkelijk om dit bij één van de vele prijsvechters te doen. Maar wat voor invloed heeft dit op de kwaliteit? En wat is het grote verschil tussen een aanbieder als Hema en Profotonet? Op deze pagina lees je meer over onze Premium fotoboeken én het grote verschil met de concurrent(en).

Stapel-fotoboeken

Er zijn verschillende manieren om een fotoboek af te drukken. De een print het fotoboek met een inktjet-printer, de ander belicht het boek op professioneel fotochemisch papier. Veel aanbieders, denk hierbij aan HEMA, Albelli en Kruidvat, leveren fotoboeken op gedrukt papier. Een stuk goedkoper dan echt fotopapier. Het printen van deze boeken gaat op basis van CMYK-kleuren. Dit kleurenspectrum is een stuk kleiner dan het RGB kleurenmodel, waardoor foto’s in een fotoboek een stuk donkerder ogen dan ze daadwerkelijk zijn. Daarnaast kenmerkt drukwerk zich door rastervorming in de beelden.

Fotoboeken vergelijken

Na uren puzzelen en een paar dagen wachten is het eindelijk zo ver. Je fotoboek wordt geleverd. Toch zorgt dit niet altijd voor een lach op je gezicht. Foto’s worden afgekapt door een vouw in het midden, de kleuren zijn dof en als klapper op de vuurpijl staat er nog een lelijk logo op de achterkant ook. Klinkt niet als een fotoboek waar je jezelf of een van je klanten blij mee maakt. Toch zijn er heel veel aanbieders die dit soort fotoboeken leveren. Denk aan HEMA, Kruidvat, Albelli, maar ook aan Cewe of Pixum. Leuk voor een simpel fotoboek, maar professioneel is het niet.

Premium-plus-fotoboek-liggend-openmaken

Fotoboek maken bij Profotonet

Ben jij de donkere en doffe foto’s in je fotoboek ook zo zat? De fotoboeken van Profotonet worden altijd op lichtgevoelig Fujifilm fotopapier geprint. Een laser zorgt ervoor dat het fotopapier belicht wordt en vervolgens worden de fotobladen op een traditionele manier ontwikkeld. Ook wel belichten op fotochemisch papier genoemd. Het grote verschil met andere aanbieders is dat er geen druppel inkt aan te pas komt en voor onze fotoboeken uitsluitend echt fotopapier wordt gebruikt. Dit papier kenmerkt zich door een breed kleurbereik (RGB) en een uitmuntende kwaliteit. Sprekende kleuren blijven behouden en de foto’s zijn perfect scherp zonder rasters. Daarnaast verlies je geen details in de donkere of lichte delen van de foto’s. Je foto’s komen tot hun recht en het verschil met standaard drukwerk is adembenemend.

Of je nu voor een Premium fotoboek, Premium Plus of Professional fotoboek gaat, kwaliteit staat voor ons op 1. Om een uitmuntende kwaliteit te kunnen garanderen gaan wij een stapje verder dan de rest. Onze fotoboeken worden met Fujifilm album HD Paper gemaakt. De High Definition variant van het Fujifilm fotopapier. Dit papier heeft een toplaag die het product tegen hoge temperaturen en een hoge vochtigheid beschermt. Daarnaast heeft het Album HD papier een hogere maximaal densiteit. Hierdoor is de zwarting nog beter, wat ten goede komt aan de scherpte van de foto. Naast extra bescherming biedt het papier dus ook een hogere zwarting en een betere kleurreproductie. Alles voor de mooiste foto’s, het beste resultaat en een premium fotoboek waarin jouw mooiste herinneringen een mooi plekje krijgen. Om je fotoboek nog mooier te maken bieden wij dan ook verschillende aanvullende services aan. Zo kun je bij ons voor embossing kiezen. Dit is het pregen van letters in je fotoboek. Om je fotoalbum nog persoonlijker te maken kun je dit ook met gekleurde folie doen. Bijvoorbeeld in goud, zwart, zilver of wit.

Je fotoboek snel in huis

De fotoboeken bij Profotonet worden gemaakt in ons ImageLAB in Capelle aan den IJssel door onze vakkundige boekbinders. Ieder fotoboek wordt met precisie en passie voor het ambacht vervaardigd en voor het naar de klant wordt verstuurd handmatig gecontroleerd. Zo weten we zeker dat jouw fotoboek altijd voldoet aan onze hoge kwaliteitsnormen. Doordat onze productie in Nederland plaatsvindt heb je jouw fotoboek in maximaal 9 dagen thuisbezorgd. Veel andere aanbieders laten je fotoboek in het buitenland produceren. Hierdoor duurt het soms wel weken voordat je het fotoboek in huis hebt.

fotoboek maken vergelijken embossing-lasertekst

Een professioneel fotoalbum maken doe je bij Profotonet. Wij hebben de belangrijkste verschillen tussen onze fotoalbums en veel andere aanbieders van fotoboeken voor je op een rijtje gezet:

  1. De fotoboeken van Profotonet worden standaard vlakliggend geleverd. Of je nu voor een Premium fotoboek of een Premium Plus fotoboek kiest. Bij veel andere aanbieders is dit niet het geval.
  2. Veel aanbieders laten het fotoboek in het buitenland produceren waardoor de levertijd soms wel weken duurt. Profotonet heeft een eigen imageLAB en productie in Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam. Hierdoor wordt jouw fotoboek in maximaal 7 werkdagen thuisbezorgd. Je kunt je boek ook bij ons komen ophalen of eens een kijkje nemen in onze showroom.
  3. Andere aanbieders plaatsen vaak een lelijk logo of barcode op of in het boek. De fotoboeken van Profotonet zijn vrij van storende logo’s en barcodes.
  4. Je kunt bij Profotonet voor embossing met of zonder folie kiezen.
  5. Wil jij je fotoboek personaliseren? Veel anderen bieden alleen een fotocover of linnen cover aan. Bij Profotonet is lasertekst mogelijk op de kaft. Zo kun je je eigen ontwerp op je fotoboek laten laseren.
  6. Onze fotocovers worden op écht fotopapier geprint. Bij andere leveranciers wordt dit met inkt op de kaft geprint. Door het gebruik van écht fotopapier wat we daarna coaten om een beschermlaag te creëren, zijn de kleuren perfect en is de kwaliteit top.

In de tabel hieronder zijn de prijzen van het maken van een fotoboek bij Profotonet vergeleken met andere aanbieders.

Profotonet Albelli CEWE Kruidvat Pixum Fotofabriek
Fotoboek:

Vierkant fotoboek 20x20cm

€ 34,00

€ 41,31

€ 30,95

€ 22,99

€ 16,95

€ 32,99

Pagina's:

Vlakliggend

Inbegrepen

Inbegrepen

Vanaf € 11,00 (kan alleen bij het selecteren van fotopapier)

Niet mogelijk

Vanaf € 6,00 (kan alleen bij het selecteren van fotopapier)

Inbegrepen

Pagina's:

Inkjet of fotochemisch belicht

Fotochemisch belicht

Inkjet

Fotochemisch belicht

Fotochemisch belicht

Fotochemisch belicht

Inkjet

Toevoegingen:

Zonder logo/barcode

Inbegrepen

Niet mogelijk

Niet mogelijk

Niet mogelijk

Niet mogelijk

€ 2,75

Cover:

Fotocover/hardcover

Inbegrepen

€ 8,00

Inbegrepen

Inbegrepen

€ 11,00

Inbegrepen

Prijs:

Totaalprijs

€ 34,00

€ 49,31
Hierbij heb je nog wel een barcode.

€ 41,95
Hierbij heb je nog wel een barcode.

€ 22,99
Hierbij heb je nog wel een barcode en maar maximaal 16 pagina’s

€ 33,95
Hierbij heb je nog wel een barcode.

€ 35,70