Fotoalbum kieswijzer

Een album maken… Welke opties zijn er eigenlijk? In deze blog helpen wij jou te bepalen welke ontwerp optie het beste bij jouw wensen past, en in welk product je dat het beste kan gieten. Een leuk albumpje van dat gave concert met jouw vrienden vergt allicht een andere aanpak dan het eerste jaarboek van jouw kind. Na het lezen van de voor- en nadelen van online en offline ontwerpen, en de overeenkomsten en verschillen in de producten, weet jij sneller waar je goed zit voor die specifieke fotoserie. Dus waar wacht je nog op?

Welke designer kies ik?

Bij Profotonet kan je kiezen tussen een online ontwerpprogramma of software die je kan installeren op jouw eigen computer. Voor je gaat starten met een album maken, is het dus handig te weten welke wensen jij voor jouw fotoserie hebt. Wat de voornaamste verschillen en de voor- en nadelen zijn, hebben we om die reden hier voor je uiteengezet. Op basis daarvan kun je beter bepalen welke designer je gaat gebruiken. Want ook beveiliging op de computer of de kwaliteit van jouw internetconnectie kan je voorkeur voor online of offline ontwerpen misschien beïnvloeden.

Offline werken via onze Profotonet Album Designer software

Er zijn twee typen software te downloaden: De Profotonet Album Designer, en de Profotonet Album Designer Pro. Qua functionaliteit zijn de beide designers gelijk, welke je nodig hebt is afhankelijk van welke producten je gemiddeld maakt. Maak je het liefste albums met eigen ontwerpen, en fotografeer je huwelijksreportages die je graag wil verwerken in Premium albums? Dan is de Pro software degene die jij nodig hebt. Vindt je de vooropgezette thema albums handig, en bestel je vrijwel altijd onze standaard albums? Dan kan je de gewone designer downloaden. Onze gratis software is zowel voor Windows als Apple beschikbaar. Let wel: De twee designers zijn ook echte twee aparte accounts. Als je dus zowel de Pro als de standaard draait, dan heb je ook twee inlognamen. Met het account voor onze gewone designer kan je ook online inloggen en ontwerpen.

We hebben de voor en nadelen van een fotoalbum ontwerpen met de software op jouw computer hier onder op een rijtje gezet;

 Beschikking over Smart Designer, die jou in een mum van tijd een leuk albumvoorstel geeft
 Je hebt geen internetverbinding nodig om met het programma te werken
 Meer personalisatie opties zoals gebruik van jouw eigen lettertypes en eigen templates
 Automatische waarschuwing en verschuiving van riskante plaatsing van tekst en fotokaders
 Uitgebreide hulpmiddelen voor uitlijnen van kaders (ten opzichte van elkaar etc.)
 Er wordt gewerkt met een snelkoppeling naar de originele foto's om optimale resolutie te houden
 Je kan meerdere albums in de winkelwagen plaatsen om ze in één order te bestellen.
 Installeren, updaten en uploaden kan aanpassingen vergen in jouw computerbeveiliging
 Verder ontwerpen op een andere computer betekent projectbestand en foto’s overzetten

Onze tip: Heb je uitgebreidere wensen zoals bijvoorbeeld het gebruik van eigen templates of lettertype? Of ben je van plan veel tijd aan het ontwerpen te besteden? Download dan onze software op jouw computer.

Ontwerpen in de online applicatie

Soms wil je even snel een album bestellen. Het is wat gepriegel, maar het zou zelfs vanaf jouw telefoon kunnen als je onze online applicatie gebruikt! Hier onder hebben we de voor en nadelen van online een album ontwerpen voor je op een rijtje gezet;

 Je hoeft hiervoor niets te installeren en ontwerpt direct vanuit de webbrowser je fotoboek
 Slimme hulplijnen voor het eenvoudig uitlijnen van kaders
 Je kunt je gestarte fotoboek vanaf elke gewenste computer openen
 In een handomdraai een leuk album maken en direct bestellen
 Meerdere albums bestellen in één order is online niet mogelijk
 Geen waarschuwing bij riskante plaatsing van tekst en fotokaders
 Online (nog) geen Smart Designer. Autofill werkt leuk, maar Smart Designer werkt beter
 Eigen lettertypes kunnen niet worden geladen en eigen templates kun je niet opslaan
 Heb je een trage internet verbinding, kan dit in je nadeel werken met foto’s laden

Onze tip: Wil je de dag na die gezellige avond nog even een leuke herinnering samenstellen? Of even snel een leuk persoonlijk kadootje maken? Dan zou het advies zijn om online te ontwerpen.

Welk product kies ik?

Als je er uit bent of je online of offline gaat werken, is het tijd om het meest geschikte product voor jouw fotoserie uit te kiezen. Profotonet heeft twee productlijnen: het fotoalbum en het Premium fotoalbum. We kunnen over deze twee lijnen gelijk een belangrijke overeenkomst melden: alle albums worden bij ons ingebonden met de zogenaamde lay-flat techniek. Vlakliggende pagina’s zonder lelijk verlies in het midden is dus geen extra optie, maar gewoon onze werkwijze. Daarnaast worden alle albums belicht op echt fotopapier. Een belangrijk onderscheid is de dikte van de pagina’s; het standaard album is twee fotoafdrukken dik, bij het premium zit er nog 1mm museumkarton tussen. De coveropties zijn bij het Premium album ook wat uitgebreider. De Premium lijn wordt bijna zonder uitzondering gebruikt als album voor huwelijksreportages. Voor de Premium albums heb je de Profotonet Album Designer Pro nodig.

Tussen de standaard en Premium fotoalbums zijn een aantal overlappende en een aantal unieke productopties, die duidelijk worden in onderstaande tabel.

Standaard Fotoalbum v.s. Premium Fotoalbum

Tijd voor het echte werk!

Dan kan het echte werk beginnen: het uitzoeken van de foto’s… Als je vanaf het begin kritisch bent gebleven op de foto's die je genomen hebt, hoef je niet honderden foto’s door. Heb je nog wel een berg foto’s, probeer dan de Smart Designer er eens op los te laten. Deze initialiseert jouw foto’s en maakt daarna een leuk voorstel. Je kan ook zelf met een logische mapverdeling voorselecties te maken. Als je foto’s duidelijk hebt gegroepeerd, is het maken van een album een stuk eenvoudiger!

Veel plezier en succes met het ontwerpen.