• Materiaal: Foto op dibond

  Als fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we de komende tijd extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je op letten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Deze keer hebben we het over dibond. Aluminium, met een zwarte kunststofkern. Modern, strak en licht. 

  Verder lezen ›
 • Foto's te donker

  Een veelvoorkomende opmerking die wij horen. Wat natuurlijk heel vervelend is, want je wilt hem precies zoals hij op je beeldscherm eruitziet. En daar is hij veel mooier. Hoe krijg je een afdruk van een foto precies zoals hij op je monitor is. Dat gaan we je proberen uit te leggen, maar het blijft een moeilijke kwestie. 

  Verder lezen ›
 • Grote fotoafdrukken met je smartphone

  Een van de belangrijkste features van de smartphones van tegenwoordig is een goede camera. De kwaliteit van de foto’s is aanzienlijk gestegen de afgelopen jaren. Dat is fijn, want hoe vaak overkomt het je wel niet dat je plots iets moois ziet en snel een foto wilt maken, maar geen camera binnen handbereik hebt? Je smartphone is je redding en je schiet een fraai plaatje. Sterker nog, een geweldige foto! Ga je nu iedereen naar je telefoonscherm van 5 inch laten kijken? Nee, de foto verdient het dat je groots denkt. En groots print!

  Verder lezen ›