• Diversiteit aan papiersoorten

  Voor een foto op dibond gebruiken we een echte fotoafdruk op (foto)papier van de hoogste kwaliteit die we plakken op het dibond materiaal. De foto is hierdoor van topkwaliteit, en je kunt zelf de afwerking van de foto kiezen. Voor zowel zwart-wit fotografie als voor kleurenfoto's hebben we diverse soorten. Maar wanneer kies je nu wat?

  Verder lezen ›
 • Materiaal: Foto op dibond

  Als fotograaf is het soms best lastig om de juiste keuze te maken qua materiaal. Daarom besteden we de komende tijd extra aandacht aan de mogelijkheden die er zijn. Wat zijn de eigenschappen van de verschillende materialen? Waar moet je op letten? Hoe houd je in de bewerking rekening met het gekozen materiaal? Deze keer hebben we het over dibond. Aluminium, met een zwarte kunststofkern. Modern, strak en licht. 

  Verder lezen ›
 • Foto's te donker

  Een veelvoorkomende opmerking die wij horen. Wat natuurlijk heel vervelend is, want je wilt hem precies zoals hij op je beeldscherm eruitziet. En daar is hij veel mooier. Hoe krijg je een afdruk van een foto precies zoals hij op je monitor is. Dat gaan we je proberen uit te leggen, maar het blijft een moeilijke kwestie. 

  Verder lezen ›