• Foto's te donker

  Een veelvoorkomende opmerking die wij horen. Wat natuurlijk heel vervelend is, want je wilt hem precies zoals hij op je beeldscherm eruitziet. En daar is hij veel mooier. Hoe krijg je een afdruk van een foto precies zoals hij op je monitor is. Dat gaan we je proberen uit te leggen, maar het blijft een moeilijke kwestie. 

  Verder lezen ›
 • Grote fotoafdrukken met je smartphone

  Een van de belangrijkste features van de smartphones van tegenwoordig is een goede camera. De kwaliteit van de foto’s is aanzienlijk gestegen de afgelopen jaren. Dat is fijn, want hoe vaak overkomt het je wel niet dat je plots iets moois ziet en snel een foto wilt maken, maar geen camera binnen handbereik hebt? Je smartphone is je redding en je schiet een fraai plaatje. Sterker nog, een geweldige foto! Ga je nu iedereen naar je telefoonscherm van 5 inch laten kijken? Nee, de foto verdient het dat je groots denkt. En groots print!

  Verder lezen ›
 • Fotofilters cheat sheet [infographic]

  Niet iedereen vindt lensfilters een waardevolle toevoeging, vooral niet in dit digitale tijdperk. Er zijn dan ook fotografen die ervoor kiezen om geen filters aan te schaffen, maar in plaats daarvan zelf aan de slag te gaan met Photoshop. Filters zijn echter niet overbodig; de effecten zijn simpelweg niet digitaal na te bootsen.

  Verder lezen ›