• Losse tarieven of een totaalprijs

  Een fotograaf is bij uitstek een aanbieder van diensten: fotografie-uren, bewerkingsuren, reisuren. Zet je al deze uren in een offerte op een rijtje, zodat de klant precies ziet wat je allemaal gaat doen, of kies je voor een totaalprijs voor het hele project? Aan beide methoden zitten haken en ogen, het belangrijkste is vanuit de klant te denken. 

  Verder lezen ›
 • Echt Fuji fotopapier

  We willen allemaal het beste voor onze foto’s. Bij Profotonet werken we altijd alleen maar met de hoogste kwaliteit materialen, en met name ook in het gebruik van het fotopapier kiezen we alleen het beste van het beste. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met fotopapier, belichting, chemie en het verschil met inktjet waar je eigenlijk steeds meer over hoort. Ik ga het in deze blog proberen uit te leggen.

  Verder lezen ›
 • Het afdrukken van smartphonefoto's

  Tegenwoordig zijn de camera’s op smartphones dusdanig goed dat elke herinnering snel en haarscherp vastgelegd kan worden; van de eerste glimlach van je baby tot een gezellig etentje met vrienden en familie. Ook voor deze foto’s geldt dat het zonde is als ze alleen op je telefoon blijven staan: het is veel leuker om ze af te drukken. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je foto’s van je smartphone wilt laten afdrukken?

  Verder lezen ›