• Tip: 6% btw op fotoalbums

  Wist je dat je extra kunt verdienen aan een fotoshoot wanneer je hier een album bij levert? Als je een opdracht uitvoert waarbij je ook een album verkoopt, mag je over de gehele opdracht 6% btw rekenen. Lees je dat goed? Ja, het klopt echt. Hieronder kun je lezen waarom en hoe dit werkt, inclusief een voorbeeld van hoeveel winst je hiermee kunt behalen. 

  Verder lezen ›
 • Losse tarieven of een totaalprijs

  Een fotograaf is bij uitstek een aanbieder van diensten: fotografie-uren, bewerkingsuren, reisuren. Zet je al deze uren in een offerte op een rijtje, zodat de klant precies ziet wat je allemaal gaat doen, of kies je voor een totaalprijs voor het hele project? Aan beide methoden zitten haken en ogen, het belangrijkste is vanuit de klant te denken. 

  Verder lezen ›
 • Echt Fuji fotopapier

  We willen allemaal het beste voor onze foto’s. Bij Profotonet werken we altijd alleen maar met de hoogste kwaliteit materialen, en met name ook in het gebruik van het fotopapier kiezen we alleen het beste van het beste. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met fotopapier, belichting, chemie en het verschil met inktjet waar je eigenlijk steeds meer over hoort. Ik ga het in deze blog proberen uit te leggen.

  Verder lezen ›