• Softproofen. Is dat lekker?

  Nee, helaas is softproofen geen proeverij van lekkere zachte kaasjes of andere etenswaren. Wat is het dan wel? Met softproofen kan je op jouw beeldscherm al redelijk voorspellen welk van de kleuren afdrukbaar zijn en waar de afdrukbare ruimte tegen zijn limiet aanloopt. Het is dus eigenlijk de afdruk simuleren op het beeldscherm en daarmee een extra tool om een afdruk goed te kunnen voorspellen. Als je nu denkt; ‘maar mijn foto wordt al precies zoals ik verwacht had’ lees dan niet verder. Je kan dan beter lekker met de beentjes omhoog in relax-modus van een stukje zachte kaas gaan genieten. Heb je wel problemen met jouw visie vertalen naar een print, lees dan vooral door…

  Verder lezen ›
 • Leg jij de zomer vast?

  De zomervakantie is begonnen en we hebben al een hoop mooie en warme dagen gehad. Leg jij al die genietmomentjes wel vast? En neem je foto's tijdens je vakantie? We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je mee kunt nemen wanneer je met je camera op pad gaat, zodat je ook na je vakantie en na de zomer kunt terugkijken op die mooie tijd.

  Verder lezen ›
 • Wat een oog kan zien en wat een afdruk kan weergeven

  Heb je ook zo genoten van de zomer? Heerlijk, lekker thuis of op vakantie, even wat extra vrije tijd. En extra vrije tijd is extra gelegenheid om veel te fotograferen! Maar hoe zorg je er nu voor dat die kleurenexplosie van het zomercarnaval zo op de afdruk komt zoals jij voor ogen hebt? Of dat het witte bounty-strand niet verandert in een scène uit een grauwe film? Je kunt namelijk niet printen wat je ziet, maar met goed colormanagement kun je wel (ongeveer) zien wat je print. Als je het verschil beseft tussen wat een oog kan zien en wat een afdruk kan weergeven, is de eerste stap genomen. Met een beetje inzicht belanden jouw afdrukken straks niet in de prullenbak, maar komen ze terecht aan de muur of in een album... Lees gauw verder!

  Verder lezen ›