De kracht van een fotoafdruk

Laat jij je foto's nog wel eens afdrukken? En wat doet dat met jou, en je omgeving, als je echt afgedrukte foto's in je handen hebt, ze aan anderen kunt laten zien en doorgeven. Herinneringen verdienen het om bewaard en doorgegeven te worden. Doe het met een fotoafdruk.  

'Totdat ik het album met een hele grote grijns op mijn gezicht aan mijn klant overhandig, voelt mijn werk als fotograaf als onaf en incompleet.' 

Foto's afdrukken, we doen het allemaal veel te weinig. We maken alleen maar meer foto's met de huidige technieken, en hoewel we ze wellicht wel wíllen afdrukken, het ontbreekt ons vaak aan de tijd om dan juist diegene uit te zoeken die er echt toe doen. Toch willen we met deze blog laten inzien hoe belangrijk het is om toch echt elk jaar een aantal foto's af te drukken, al zijn het maar de 20 belangrijkste/mooiste die je dat jaar gemaakt hebt. Dit om herinneringen te delen, te bewaren en vooral ook door te geven aan nabestaanden en ze een deel van jouw verhaal en moment mee te geven. 

Hoe cliché het ook klinkt als fotolab om te zeggen dat het belangrijk is om foto's af te drukken, we zijn gelukkig niet de enige die dit beweren. Het is een gevoel dat je moet hebben erbij, een soort nostalgie en de herkenning van hoe dierbaar foto's zijn. Maar vooral ook het verschil van een digitale foto en een geprinte fotoafdruk. De kracht van een fotoafdruk is vele malen groter dan die van een digitale foto. Hoe krachtig dat is, kunnen wij zelf niet beter onder woorden brengen dan dat deze mini-documentaire het laat zien. Kijk en geniet.