10 redenen waarom je die usb-stick eigenlijk helemaal niet wilt

Niks is mooier dan prachtige foto’s en een kwaliteitsfotoalbum. We weten dat het ontvangen van een envelop met geprinte foto’s vele malen beter is dan een usb stick met digitale foto’s, maar het kan lastig zijn om klanten hiervan te overtuigen.

Heb je overredingsmateriaal nodig? Hieronder staan tien redenen waarom je zou moeten kiezen voor foto’s in plaats van disks.  

  1. Nog even en disks (en zelfs usb sticks!) worden niet meer gebruikt. Floppy’s, cd’s en dvd’s raken in vergetelheid en het is slechts een kwestie van tijd tot dat ook met de usb stick gebeurt. Floppy’s zijn op de meeste computers zelfs niet eens meer te lezen. En ook alle andere technieken zullen weer gaan verdwijnen. Waarom investeren in iets dat je continue moet updaten of back-uppen? Mooie foto’s daarentegen zullen nooit uit de tijd zijn en kun je tot in de lengte van dagen bewaren en bekijken.
  2. Een disk raakt makkelijk beschadigd. Hoe goed je ook op je spullen let: een ongeluk zit in een klein hoekje. Je disk wordt oud of raakt beschadigd en wanneer dat gebeurt, raak je de foto’s die erop staan kwijt.
  3. Wellicht denk je: dan ga ik toch alles back-uppen? Dat kan, maar een goede back-up maken kost tijd en toewijding. De foto’s moeten op je harddrive staan en de harddrive moet goed georganiseerd zijn, zodat je de bestanden snel kunt vinden. Ook de harddrive moet weer geback-upt worden in de cloud voor het geval je computer crasht of je harddrive niet meer werkt.. Kortom, je bent hier bijna fulltime mee bezig.
  4. Een fotoalbum is een erfstuk dat het verdient om gezien te worden. Je trouwdag, een jubileum, de mooiste vakantie van je leven.. Honderden foto’s staan op je USB stick, maar bekijk je ze wel eens? Vast niet. Een album pak je er snel bij om weer even terug te denken aan die mooie dagen. Net als mooie portretten die een plek aan de muur in huis verdienen.
  5. Velen komen er niet aan toe om de foto’s te printen. We hebben allemaal de goede voornemens om na de vakantie écht een album te maken, maar voor je het weet loop je drie jaar achter en staat er nog geen album in de kast. Dus waarom het niet overlaten aan diegene die de foto’s ook graag afgedrukt wil zien, een mooi fotoalbum voor je kan maken en er ook nog eens heel goed in is… jouw fotograaf.
  6. Wanneer foto’s dan toch geprint worden, is de kwaliteit niet goed. Foto’s zijn ervoor gemaakt om afgedrukt te worden, dus het is zeker een stap in de goede richting. Helaas is de kwaliteit van foto’s van een ‘consumenten’lab vaak maar middelmatig in het gunstigste geval. De kleuren worden niet zo goed of nauwkeurig gekalibreerd als bij een professioneel lab en het papier dat gebruikt wordt is van lage kwaliteit. Bij elkaar resulteert dat in een teleurstellend album met onjuiste kleuren en onscherpe foto’s.
  7. Na verloop van tijd raak je gewend aan de kwaliteit. Misschien ga je ervan uit dat de kwaliteit klopt die je ontvangt van de ‘consumenten’labs en dat de vage tint normaal is, maar dat is het niet!
  8. Het formaat van foto’s op een usbstick is vaak voor specifieke doeleinden. Het afdrukken van web-formaat foto’s in plaats van high resolution bestanden levert rampzalige resultaten. Je foto’s zijn pixelachtig of te erg aangescherpt, maar ‘consumenten’labs zijn er niet op gericht om deze foto’s eruit te vissen. Zo betaal je uiteindelijk voor foto’s die je aan niemand wilt laten zien.
  9. Het uitkiezen van foto’s is een klus op zich. Het kan behoorlijk overweldigend zijn om een keuze te moeten maken uit een grote voorraad foto’s. Fotografen hebben een getraind oog en weten welke foto’s naast elkaar passen en hoe ze bijgesneden moeten worden om uiteindelijk de mooiste compositie te krijgen.
  10. Kinderen zien graag foto’s van hun familie en hoe kan dat beter dan als ze in huis hangen? Experts zijn het erover eens dat familiefoto’s het zelfvertrouwen van kinderen vergroot en ze laat inzien hoe belangrijk familie is.

En, voelt het goed nu je ook echt een aantal concrete redenen hebt richting je klant waarom ze dus eigenlijk die usbstick met foto’s helemaal niet willen hebben? En jij hem dus ook gewoon niet moet willen verkopen? Wij hopen het in elk geval. En, geen paniek dat je ze alle tien moet onthouden. Kies er drie uit die jou het meest aanspreken en die het best bij jou en jouw klanten passen en ga er voor. Deel persoonlijke voorbeelden bij deze punten om het nog echter te maken en de klant echt te raken. Veel succes!